YogiMel_logo

RESTORATIVE YOGA.

Har du någonsin ångrat en vila eller en avslappning?
Nej tänkte väl det...

De allra flesta av oss har svårt att prioritera återhämtning och vila, vardagen är fylld av annat som vi upplever som måsten och krav. 

Vi vill ge Er möjlighet att utforska och uppleva effekten av Restorative Yoga under ett flertal klasser under hösten 2019.

Restorative innebär en vilande, meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen stöttas upp av props (kuddar, filtar, klossar, straps) i syfte att aktivera vårt lugnande nervsystem (parasympatiska nervsystemet). 
Vi stannar i varje asana en längre stund, från ca 5 minuter och ibland upp till 20 minuter, beroende på vilken position och hur vana vi är. Under ett pass rör vi ryggraden i alla riktningar, framåt, bakåt, vridning, sida, och inversion.

Vi går in i djupavslappning som är ett tillstånd av fullkomlig stillhet, varande där sinnet är tyst och helt utan ansträngning. Det är både lungnade och läkande och balanserar kroppens energisystem. Forskningen visar att det är helt nödvändigt att få balans mellan aktivitet/stress och återhämtning. Balansen mellan vårt sympatiska och parasympatiska nervsystem är central för att komma tillrätta med tex oro, ångest och stressrelaterad problematik.

Yogalärare, Melinda Byman och Maria Elmfeldt Öhrskog (Ceritifierad yogalärare samt leg psykolog och psykoterapeut med specifik inriktning på stressrelaterad problematik). Melinda och Maria håller varannan klass var.

​​​​Både Melinda och Maria  är utbildade inom Restorative yoga sedan ett par år tillbaka och Maria har utöver det gått våren 2018 ubildning i London med Judith Hanson Lasater, grundaren till Restorative Yoga och Maria är numer certifierad Restorative yogalärare.

Restorative klasser hösten 2019: (lördagar) Melinda & Maria håller varannan gång.
Datum:  6 tillfällen, preliminära datum: 31 aug, 14 sept, 12 okt, 9 nov, 30 nov, 14 dec.
Tid:10.30-12.30
Plats: YogiMel, Jägarstigen 64
Pris: 230 kr för en gång alternativt klippkort. Vid bokning av samtliga 6 tillfällen: 1200 kr