YogiMel_logo

WORKSHOP I RESTORATIVE YOGA.

Har du någonsin ångrat en vila eller en avslappning?
Nej tänkte väl det...

De allra flesta av oss har svårt att prioritera återhämtning och vila, vardagen är fylld av annat som vi upplever som måsten och krav. 

Vi vill ge Er möjlighet att utforska och uppleva effekten av Restorative Yoga under ett flertal klasser + en workshop under våren 2019.

Restorative innebär en vilande, meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen stöttas upp av props (kuddar, filtar, klossar, straps) i syfte att aktivera vårt lugnande nervsystem (parasympatiska nervsystemet). 
Vi stannar i varje asana en längre stund, från ca 5 minuter och ibland upp till 20 minuter, beroende på vilken position och hur vana vi är. Under ett pass rör vi ryggraden i alla riktningar, framåt, bakåt, vridning, sida, och inversion.

Vi går in i djupavslappning som är ett tillstånd av fullkomlig stillhet, varande där sinnet är tyst och helt utan ansträngning. Det är både lungnade och läkande och balanserar kroppens energisystem. Forskningen visar att det är helt nödvändigt att få balans mellan aktivitet/stress och återhämtning. Balansen mellan vårt sympatiska och parasympatiska nervsystem är central för att komma tillrätta med tex oro, ångest och stressrelaterad problematik.

Yogalärare, Melinda Byman och Maria Elmfeldt Öhrskog (Ceritifierad yogalärare samt leg psykolog och psykoterapeut med specifik inriktning på stressrelaterad problematik). Melinda och Maria håller workshopen tillsammans, och 2 klasser var.

​​​​Både Melinda och Maria  är utbildade inom Restorative yoga sedan ett par år tillbaka och Maria har utöver det gått våren 2018 ubildning i London med Judith Hanson Lasater, grundaren till Restorative Yoga och Maria är numer certifierad Restorative yogalärare.

Restorative klasser våren 2019: (lördagar)
Datum:  26 januari, 16 februari, 23 mars, 27 april, 18 maj
Tid:10.30-12.00
Plats: YogiMel, Jägarstigen 64
Pris: 230 kr för en gång alternativt klippkort. Vid bokning av samtliga 5 tillfällena: 975kr.

Restorative workshop
Vi vill ge Er möjlighet att utforska och uppleva effekten av Restorative Yoga under en 3 timmars workshop.
Workshopen innehåller ca 30 min praktisk och teoretisk genomgång av Restorative och praktik återstående tid. Vi kommer vara 2 yogalärare på denna workshop för att kunna visa, stötta och assistera dig.

Datum: Lördagen den 16 mars
Tid: 13.00-16.00
Plats: YogiMel, Jägarstigen 64
Pris: 550 kr ink. smoothie och rawfoodboll. 
 
Workshop: Anmäl dig via melinda@yogimel.se. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Anmälan är giltig först efter att anmälningsavgiften är betald till: BG 575-9840.